El dimarts 13 de novembre vam anar al museu de les matemàtiques de Cornellà del Llobregat, per treballar les estructures amb la geometria. Vam treballar la cúpula de Leonardo.

Vàrem fer dues cúpules diferents, totes dues formades per formes geomètriques. La primera cúpula la vam construir fent quadrats grans i petits i la segona, convinant hexàgons i triangles. Les cúpules les vam construir a partir d’anar encaixant peces de fusta creant les formes geomètriques i les cúpules s’aguantaven únicament a partir d’aquests encaixos.

Quan vam acabar de construir la primera cúpula, la vam intentar aixecar entre tots, i vam comprovar que el quadrat és una forma geomètrica que es deforma molt fàcilment. En canvi, la segona no es va deformar tan fàcilment, ja que estava formada per triangles, els quals tenen un grau de deformació zero, no es deformen.

Aquesta activitat no em va agradar gaire, ja que l’activitat va ser molt curta i vam fer un trajecte prou llarg amb ferrocarrils per estar 30 min allà.