1. Unim les peces amb claus i femelles, construint un polígon de 4 costats.
  2. Li donem resistència posant una barra en diagonal de manera que no es pugui moure.
  3. Construcció polígon 5 costats.
  4. Afegim una barra per intentar donar-li resistència.
  5. Aconseguim donar-li resistència formant tres triangles amb d’una nova peça metàl·lica.

Tenim 4 peces metàl·liques perforades, 4 cargols i 4 femelles. Per unir-les hem posat un cargol en el primer forat d’una peça i l’últim d’una segona peça, i així fins a acabar tenint les quatre peces unides formant un polígon de quatre costats, formant un quadrat. Aquest polígon té moviment, ja que es pot deformar formant un rombe.

Un cop tenim feta l’estructura, l’hem deformat fins a aconseguir un rombe. Amb una peça addicional, li hem donat resistència. Ho hem fet posant la barra addicional de vèrtex a vèrtex. D’aquesta manera hem format dos triangles, i hem fet una estructura fixa amb resistència, ja que els triangles no tenen grau de llibertat, això vol dir que no és mòbil.

Amb un cargol i una femella més, construïm un polígon de 5 costats. Desmuntem la barra que prèviament haurem afegit per donar-li resistència, i l’utilitzem per formar el nou polígon. Aquest torna a no ser estable.

Afegim una nova barra per intentar donar-li resistència, cosa que no és possible, ja que continua tenint moviment i es continua deformant la part que no està reforçada en forma triangle.

Amb una nova peça metàl·lica, li aconseguim donar resistència formant 3 triangles. Novament es pot apreciar que el triangle és la forma més estable per construir estructures.