Indira Gandhi fou la primera ministra de l’Índia des de 1966 fins a 1977 i novament des de 1980 fins el dia del seu assassinat, el 1984, als 66 anys.

Resultat d'imatges per a "punjab map india"

El seu assassinat es va considerar un atemptat per intentar debilitar la democràcia índia per obtenir la independència de Panjab.

Indira va perseguir amb èxit dos fites fonamentals: mantenir el pais no alineat amb cap de les dues superpotències i arribar al segle XXI amb un nivell d’industrialització que fes sortir a l’Índia dels tòpics del 3r món.

Operació Bluestar

Resultat d'imatges per a "temple.d'or"

Tot va començar el 6 de juny de 1984 quan Bhindranwale i els seus fidels armats amb granades i cohets es van tancar al Temple d’Or, lloc sagrat pels sikhs, situat a la ciutat d’Amritsar, a Panjab. Mentrestant Indira continuava amb les seves negociacions estèrils amb els moderats sikhs per aconseguir l’autonomia. Els sikhs van demanar la revisió de les fronteres administratives del Panjab, el control dels seus temples i la difusió radiofònica de les seves originals ceremònies.

Resultat d'imatges per a "bhindranwale pics"
Bhindranwale i els seus fidels sikhs

Indira, al veure que els fidels de Bhindranwale i els moderats sikhs, abans enemics dels radicals, coincidien cada vegada més va decidir actuar. Era concient de que la violència no s’acabaria amb les negociacions i va pensar actuar abans que fos massa tard. Va ser llavors quan va ordenar a l’Exèrcit de l’Índia que duees a terme l’operació Bluestar (estrella blava) per arrestar Bhindranwale i destruir les seves forces. Aquesta va acabar amb el Temple sagrat dels sikhs deteriorat. Van morir més de 500 extremistes sikhs, un dels quals fou Bhindranwale. És aquí quan desapareixen els moderats sikhs i es radicalitza la comunitat sikhs.

El líder de la República del Kalistan va dir que fins que Indira Gandhi i tota la seva familia no estiguessin morts, els sikhs no recuperarien el seu orgull. Destruint el temple Indira va començar la seva propia incineració. Molts sikhs van considerar l’atac com una profanació al seu lloc més sagrat. Indira Gandhi va ser assassinada per dos dels seus guardaespatlles (ambdós sikhs) el 31 d’octubre de 1984 .

Resultat d'imatges per a "indira gandhi"
Indira Gandhi

L’objectiu d’Indira Gandhi era intentar controlar la violència de al religió sikh. Aquesta violència fou el que la va matar. Crec que les religions i les creences haurien d’acceptar-se però dintre d’un límit, perquè els extrems son molt dolents. Dins del meu criteri, hi ha religions que sobrepassen aquest límits i tot acaba en tragèdies, morts i desgràcies.

Reportatge Indira Gandhi: la venjança dels sikhs