La pràctica de la pluja d’or consistia a observar la formació de dos sòlids diferents amb la mateixa composició a partir d’una reacció de precipitació.

Primerament vam preparar dues dissolucions sobre el matràs o el vas de precipitats. La primera va ser una dissolució en aigua de 20 ml de nitrat de plom amb una concentració de 10 g/L. La segona dissolució va ser de 40 ml de iodur de potassi amb una concentració de 10 g/L. En el nostre cas no vam preparar un litre de iodur de potassi sinó que vam preparar 500 ml i 250 ml de nitrat de plom. Per preparar el iodur de potassi vam pesar 5 g i per preparar el nitrat de plom vam pesar 2,5 g. Posteriorment vam abocar el KI sobre la dissolució de Pb(NO3)2. Vam observar com es formava un precipitat de color groc. Vam escalfar el vas fins que el precipitat va quedar dissolt (utilitzarem la meitat d’aquesta dissolució o bé la tercera part). Vam deixar refredar la dissolució i vam observar com es va produir la pluja d’or. Finalment vam abocar-ho sobre una proveta i vam observar el resultat.

He après com és possible que en reaccionar dos components incolors generin un producte de qualsevol color, què és una reacció reversible i que la temperatura afecta que la solubilitat augmenti o disminueixi. També que hem observat un procés de precipitació i cristal·lització.