El sexe ignorat és un reportatge de Mariona Bassa i Txus Navarrosobre del programa 30 minuts (TV3) sobre un moviment transformador social actual.

Jo he triat aquest reportatge perquè en llegir de què tractava el reportatge m’ha semblat que el tema m’interessaria molt i així ha estat. A més, que es digui El sexe ignorat m’ha cridat l’atenció.

Resultat d'imatges per a "el sexe ignorat"

El reportatge parla de la sexualitat de les dones i mostra més obertament el clítoris, l’únic punt que proporciona al 100% el plaer sexual de les dones.

La sexualitat de les dones, ja que ha estat durant segles associada només a la reproducció. Fins al 1998 no es va descobrir que el clítoris era el doble de llarg del que deien els manuals mèdics i es va poder desmentir el mite dels orgasmes vaginals. Moltes dones, encara avui en dia, se senten culpables d’exercir el seu dret al plaer.

A Catalunya es parla poc i tard de sexualitat i encara fa falta la normalització de la masturbació femenina. Des del punt de vista dels adolescents catalans, els mestres, les xarxes sanitàries i testimonis generosos de moltes dones, s’ha pogut realitzar aquest reportatge qüestionant els mites sobre sexualitat femenina.

El reportatge fa un recorregut per aquests dèficits i pels motius que els han fet aparèixer. Em fa ràbia que sigui molt poc habitual que les dones al segle XXI parlin de masturbació i desig sexual. Espero i confio que en pocs anys a Catalunya hi hagi educació sexual obligatòria a les aules.