El primer dia, 18 dimarts, que  vam anar al camp d’aprenentatge havien de ser-hi a les 8 del matí a la porta del institut. Primer de tot es van demanar la targeta sanitària, a les tres classes. Després vam pujar a l’autocar i van ser cinc hores d’anada fins a Esterri d’Àneu. Vam arribar i ens van dir on estaven les habitacions per deixar les maletes.

La  habitacion on em va tocar dormir a mi no m’agradaven perquè una llitera estava trencada, també estaven velles i tenien garabats. A la fusta hi havia xiclets mastegats. Hi havia altres habitacions que estaven més noves i eren més grans, a més  sense xiclets mastegats i sense garabats. Hi havia dos pisos d’habitacions i jo estava a dalt i n’hi havia una cosa que per a mi era molt estrany les habitacions tenien noms.  Una habitació es deia Jou, però la meva habitació es deia Escaló.
Després, a la tarda ens van adonar que hi havia un petit jardí al costat de la casa, ens vam explicar l’activitat de com orientar-nos amb una brúixola i un mapa, i una història de la comtessa del Pallars Sobirà.
Després de l’activitat vam veure el menjador, era bastant gran, la meva taula era llarga, de primer ens va tocar macarrons, a mi personalment no m’agraden gens ni mica però a quasi tothom li agradaven i de postre fruita. Després tothom va anar a la seva habitació a dormir.