L’importància del esmorzar

L’esmorzar es considera el menjar més important del dia ja que, després de moltes hores de descans, serveix per reposar els minerals i vitamines que el nostre organisme ha utilitzat mentre dormíem.

 

Un esmorzar equilibrat contribueix a repartir les nostres calories durant el dia, i a més ens dóna la seguretat d’aportar al nostre organisme els nutrients necessaris, especialment en el període escolar.

 

El departament de Salut de la gerneralitat de Catalunya recomana, que a casa esmorezem més be que a l’escola, però que tambe portem un esmorx¡zar per acabar de posar el metabolisme del cos i que tot estigui ences per a la seguent classe.

 

En el cas del Institut Viladomat, personalment, creiem que es tindria que portar 2 esmorzars, un per un per el primer pati i l’altre per el segon pati, ya que estan 2h sentats en una cadira.

 

Les accion favorables que te un esmorzar son que t’aspabiles més,

estas més atent a classe o al treball, el teu cos té energia, i quan més esmorzes més tens més energia per tot el dia.

 

En canvi no esmorzar te conseqüencies; com el decaïment, la manca de concentració, el mal humor, la manca energètica, el descens en el rendiment, sobretot en edat de creixement, pot contribuir a seguir una dieta de poca qualitat, i es poden sofrir mals de cap.

 

Si ens saltem l’esmorzar, estressem el nostre mecanisme, ja que no troba tota l’energia necessària per suportar un dia de d’escola. En estar estressat, el cos reacciona alliberant substàncies que el fan més lent i això produeix que emmagatzemem més calories. La falta de glucosa, que produeix el dejuni matiner, empeny el nostre organisme a cremar les reserves energètiques.

Quin seria l’esmorzar perfecte?

Si el que volem és que el nostre esmorzar sigui tan complet com sigui possible hauríem d’afegir-hi: Poca quantitat de greixos: si consumim pa, cereals o galetes, aconseguim que el nostre consum en hidrats de carboni reemplaci el consum de greix. Alta quantitat de fibra: ho aconseguirem consumint pa integral o cereals. Alt contingut en vitamines i minerals. Perquè el nostre esmorzar sigui equilibrat no ha de superar el 20 % de les calories que s’ingeriran durant tot el dia. A més, també és recomanable incloure aliments que siguin rics en proteïnes, com els ous i, de tant en tant, algun formatge ecològic.

Conclusió:

Podem dir, doncs, que esmorzar afecta el nostre estat físic, psíquic i nutricional. Estudis realitzats demostren que mantenir uns bons hàbits alimentaris comença amb preparar un bon esmorzar. Les persones que esmorzen mantenen el pes saludable millor que les persones que no ho fan.

← Entrada anterior

Entrada següent →