Descansar és molt important perquè com gastem molta energia durant el dia, les nostres neurones necessiten descansar i és un ingredient clau per la nostra salut i el benestar en general.

Segons la Universitat de Binghamton van trobar que qui dorm períodes curts i dormen tard a la nit sovint està angoixat amb pensaments negatius. Es diu que les persones tenen pensaments negatius repetitius, tenen a preocupar-se evasivament pel seu futur, a profunditzar molt en el passat i a pensar pensaments desagradables. Aquestes persones solen tindre problemes de son. Dormir suficient podria beneficiar a les persones que estan en risc de desenvolupar un trastorn caracteritzar per no tenir somnis intrusius.

Els problemes a l’hora de dormir pot ser a causa d’altres problemes, com falta de concentració, pèrdua de la memòria o fins i tot problemes físics. Per això és molt important, seguir una sèrie de pautes que afavoreixin:

Menjar lleuger. Anar a dormir amb l’estómac ple és perillós per molts motius, un dels principals és que pesadesa altera la son. Escollir per un menjar baix en calories és la millor opció per preparar-se per la son.

Reduir el cafè i la cafeïna. La cafeïna altera el sistema nerviós i fa que sigui molt més difícil, o fins i tot impossible, dormir. Evitar consumir productes que tinguin cafeïna i no beure i reduir-lo al llarg del dia és la millor forma per afavorir el son.

Infusions relaxants. En lloc de cafès, abans de dormir es pot prendre una infusió relaxant, són molt efectives, per exemple les infusions: valeriana o la til·la.

Aigua sí, però… Prendre grans quantitats de líquids abans d’anar a dormir farà que sigui necessari aixecar-se durant la nit. L’Aigua s’ha de consumir al llarg del dia, però millor abans de dormir.

Veure la televisió o llegir. Hem d’evitar veure la televisió o llegir abans de dormir.

Preparar l’habitació. Dormir en una habitació, que faci fred o calor, o que tingui l’ambient no adequat és molt més difícil adormir-se. Preparar l’habitació amb una temperatura agradable i aconseguir l’ambient adequat és millor per dormir.

No obsesionarse. El major problema cuan no es consegueix dormir es el propi por a no dormir, es evitar tindre pensaments negatius es la milor froma per aconseguir dormir.

Conclusió
Necessitem dormir perquè gastem molta energia i hi ha moltes maneres de dormir.