El dimecres 9 d’octubre va venir la doctora Constanza Morén. La doctora Morén forma part de l’IDIBAPS (Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer).

La xerrada va començar amb un aire més de reivindicació que d’investigació. Ja que ens va parlar sobre que les dones encara no estan del tot integrades a les cúpules del sector d’R+D. I que, a més, falta inversió en recursos humans dins d’aquest sector.
Després ens va parlar sobre la carrera científica. Ens va recomanar que féssim primer la Carrera, després el Màster, i, per acabar, el Doctorat. Però que per molt que hi hagi gent preparada, això no vol dir trobar feina fàcilment, ja que, com he dit abans, falta inversió en R+D.

Una vegada va passar aquesta part, va venir la part difícil, i, no vaig entendre gran cosa. Per això intentaré escriure tot el que vaig aprendre (o me’n recordo).

El mitocondri és un orgànul tancat per una membrana que es troba a la majoria de les cèl·lules eucariotes.

També ens va parlar sobre les parts d’aquests.

  1. Membrana interna
  2. Membrana externa
  3. Crestes mitocondrials
  4. Matriu

També ens va parlar sobre les funcions dels mitocondris (Generar ATP, Fer la respiració cel·lular, generar calor, fer l’Apoptosi l’homeòstasi del calci i els metabòlits).

També ens va comparar l’ADN mitocondrial amb l’ADN nuclear

ADN mitocondrialADN nuclear
Nombre de proteïnes13 proteïnes4.487 proteïnes

La xerrada va estar bé, a l’inici, però després no vaig entendre RES, ergo, no em va agradar.