Al camp d’aprenentatge, els nens i nenes de primer vam anar a Esterri d ‘Àneu, un poblet molt proper als pirineus.

Primer dia (18):Vam arribar a la casa de colònies i desprès d’haver dinat vam començar la primera activitat que tractava sobre pujar una muntanya  on adalt de tot hi había un antic castell de l’epoca medieval i pel camí vam anar fent activitats sobre l’orientació amb la brujula que ens van donar a cada un.

Segon dia (19):Vam anar al bosc del Gerdà a fer una excursió i a investigar sobre el cant dels ocells, els anys dels arbres, les petjades dels animals i els seus rastres…

Al aturarnos a esmorzar ens van esnenyar una “trampa” pels ossos que en veritat tractava d’uns filferros enganxats als arbres que atreien als ossos peruè quan es restregaven els hi feia persigolles i aprofitant això els gravaven amb una camara oculta.

Pel camí del bosc ens vam trobar un cabirol mort. Al final de l’excursió vam escoltar el cant dels ocells atraient-los amb una repetició de la gravació d’un cant d’un ocell. Per la tarda vam anar al poble com tots els altres dies.

Tercer dia (20):Vam anar al llac de sant Maurici i vam fer un altre excursió mentre feiem un dossier sobre els minerals i pedres d’aquell lloc.

A l’hora d’esmorçar ens van explicar l’història de la Pirene que ara l’explicaré:

Fa molt de temps el Túbal, el rei de la Península Ibèrica tenía una filla que es deia Pirene. El ciclop Gerió volía ser el rei i va matar a Túbal. Quan ell començava a regnar va pensar que la Pirene potser li molestaría en el seu regnat i va decidir anar a matar-la. La Pirene, que es va enterar va fugir al bosc. Gerió va buscar per tot el bosc però no la trobava per que el bosc era massa gran i el que va fer va ser cremar el bosc. Cuan el foc el va extendre la Pirene estava rodejada de foc va començar a cridar i hercules, que passava per allà la va sentir i la va anar a rescatar. La Pirene, molt malferida, li va explicar tot i en el moment va morir. Hercules trist la va enterrar a la tumba mes gran del món juntant tots els minerals mes valiosos i aquella tumba va ser nombrada els Pirineus.

El quart dia (21): Van calcular el caval d’un riu i era necesari calcular la velocitat per l’amplada per la profunditat.

Despres, sobre les 3 vam tornar a barcelona i vam arrivar sobre les 7:30.