Timeline es una película de ciencia ficció dirigida pel director Richard Donner.

Aquesta pel·lícula comença amb un grup d’arquitectes que investiguen un jaciment de la guerra dels cent anys però troben una cosa molt estranya, les ulleres del professor, el qual s’havia anat fa dos dies.

Després de que uns científics creadors de la màquina del temps els hi expliquesin el que havia pasat, ells decideixen anar al passat per a ajudar al professor a tornar però només disposaven de 6 hores.

Ells havien anat directament a al dia on Anglaterra perdria la batalla contra França.

Al viatjar al passat el grup d’arqueolegs cau directament en zona perillosa, on pocs minuts després els rapten uns soldats anglesos que els porten al castell i maten un dels arqueòlegs ja que pensaven que eren espies. A la celda es troven al seu pare, qui per sobreviure havia promés al rey francés una nova arma, el foc greg, el que podía canviar la història. Quasi tots els arqueolegs s’escapen menys el professor i un company, els quals són obligats pels anglesos a crear el foc greg.

Quan es fa de nit França ataca a Anglaterra, qui havia de perdre la batalla però no ho semblava ja que disposaven del foc greg.

Durant els primers moments Anglaterra resisteix al seu castell i domina la situació fins a que una de les arqueòlogues que s’havien escapat descobreix un túnel subterrani directe a l’interior del castell Anglés que poc després es conquerit pels Francesos.

Al acabar la guerra tots es reuneixen per anar al present menys un, qui s’havia ennoviat  amb una francesa.

La pel·licula acaba com el principi, el grup d’arqueòlegs ensenyant els jaciments als aficionats.