El dia 25 de Maig vam fer una sortida a la presó Model, una presó diferent de les de l’època que volía ser un model per a les altres (d’aquí el seu nom) i canviar la psicologia que “la presó és per pagar deutes” cap a “la presó és per reformar a la gent que ha comès un crim” fent així unes millors instal·lacions i que els presoners tinguessin més drets.

Durant la sortida ens vam dividir en 4 grups formats per estudiants de l’institut Viladomat i estudiants del Maragall.

Durant la visita vam veure diferents sales com els dormitoris, la sala per retrobar-te amb els familiars, els patis, les cel·les dels presoners perillosos…

També ens van explicar que la presó tenia l’objectiu de tindre uns 800 presos i durant la guerra van augmentar als 15000 presos. Les cel·les es van haver de modificar pel fet anterior, on el principi estaven fetes per 4 persones i van acabar amb 15.

Després d’haver visitat la gran part de la presó vam anar al pati on vam fer una reflexió sobre coses que ens agradaria que tingués i nosaltres vam exagerar bastant quan vam dir que voldríem sales recreatives, tornejos de futbol i una pista de basquet.