Outbreak és una pel·lícula dirigida per Wolfgang Petersen de 1995. El gènere de la pel·lícula és catàstrofe, i està basada en una novel·la de Robin Cook.

La pel·lícula comença amb una guerra on els soldats estan infectats per un virus nou que es transmet per la pell i té un 100% de mortalitat amb un termini de 2 a 3 dies perquè la víctima mori. Com que no es troba remei i és un virus extremadament contagiable es decideix acabar amb les víctimes del virus mitjançant una bomba, per tal que no es propagui.
30 anys més tard apareix aquest virus un altre cop però aquesta vegada amb una mutació; es transmet per l’aire. Com que no hi ha cap remei la gent es contagia ràpidament i es calcula que en dos dies estaria tot el país contagiat i, per tant, no troben cap altre remei que fer el mateix que vint anys enrere. Per altra banda el coronel Daniels, un metge especialitzat en infeccions no segueix les ordres dels seus superiors i va a la televisió per informar si algun ciutadà ha vist un mico petit de cara pàl·lida, que és l’hoste d’aquest virus que és essencial per a la cura d’aquest virus i després de trobar-lo i de provar que l’anticòs funciona s’interposen en el camí de l’avió i fent que la bomba exploti a l’aigua i no a la ciutat.

OPINIÓ: Aquesta pel·lícula m’ha agradat bastant però crec que les úniques parts importants i que influeixen en la història són el principi i el final, i que les altres parts eren només afegit per a fer la pel·lícula més llarga. Crec que s’hauria pogut fer molt més breu i haver explicat el mateix, però així i tot m’ha agradat bastant i m’ha semblat molt entretinguda.