https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/quan-arribin-els-marcians/orgullosament-negres/video/5851086/

He triat aquest reportatge perquè m’interessa escoltar els racismes pels quals les persones negres hi han de passar cada dia, i veure com ho expliquen des del seu punt.

El reportatge explica des de diferents punts de vista les coses per les quals passen i les reivindicacions que fan, la manera que es prenen aquests racismes per tal de no “explotar” i finalment, les excuses que posem quan fem un petit comentari o acte racista sense adonar-nos, excusant-nos amb si ens portem bé amb persones negres, que no té res a veure.

Aquest tema el tracten diferents persones negres que ajuden a la causa del racisme a Catalunya a partir d’organitzacions, llibres, monòlegs i més, creant un moviment social contra el racisme a Catalunya.

Estic d’acord amb aquest moviment i crec que de vegades fem “micro racismes” que poden incomodar als negres, i hauríem de tenir compte amb això. A més a més no hauríem de jutjar a les persones pel seu color de pell, fent preguntes com <<D’on ets?>>, basant-nos en la idea errònia de què si és de color és immigrant.