Els alumnes de 1er vam anar de camp d’aprenentatge a Esterri d’Àneu, i vam fer moltes activitats divertides.

El primer dia vam anar a la muntanya a fer una activitat d’orientació amb brúixoles, mapes i GPS.

El segon vam anar a l’Avetosa del Gerdar i vam aprendre coses sobre els ocells, els arbres, els ossos que viuen allà i vam fer una “guerra de boles de neu”. També vam trobar un cabirol mort. Quan vam tarnar vam sopar i després vam anar al poble a veure un partit de futbol.

El tercer dia va ser el meu preferit perquè vam anar al Llac de Sant Maurici: Vam aprendre a reconèixer restes o rastres d’animals i identificar-los amb aquest mètode. També vam aprendre coses sobre les roques, i que abans, aquell lloc era un mar, i ens van explicar moltes històries i llegendes, però el que més em va agradar va ser quan vam arribar a un lloc ple de neu i quan vam acabar de dinar vam pujar a la muntanyeta i ens vam començar a llençar des de dalt com si fos un tobogan. La neu relliscava molt i vam caure varies vegades, però vam riure molt.

A l’últim dia vam anar al riu Son, el riu que hi havia al poble que és un afluent de la Noguera Pallaresa i vam calcular-ne el cabal, la velocitat a la que anava l’aigua, la profunditat, l’amplada i vam estudiar alguns organismes que vivien al riu. Al tornar a la casa vam agafar les maletes i vam enfilar cap a l’autocar. El trajecte va ser llarg, però molt divertit.

M’ho vaig passar genial, i espero fer-ho també el curs que ve!