Avui, els alumnes de tercer hem vist la pel·lícula “Tomboy”, que comença amb el que dóna la impressió de ser un nen d’uns 9 anys. Porta roba esportiva i el cabell curt i fins i tot es mou d’una manera pròpia de la majoria dels nens, però més tard es mostra que és una nena.

Al llarg de la pel·lícula es mostren preferències sobre el que e considera “de nens” o “de nenes”. Alguns exemples en són la roba, el maquillatge, el futbol (ja que no deixen jugar a les nenes), etc. Aquestes diferències es veuen entre la Laure i la seva germana, qui va amb el cabell llarg, es disfressa de ballarina i vesteix roba rosa o faldilles, mentre que la Laure és més introvertida, va amb els cabells curts i disfruta jugant a futbol.

Jo, personalment, crec que la Laure no està jugant ni res per l’estil, crec que realment és conscient de la seva identitat i ja sé que no és gaire comú que això se sàpiga tan aviat, però també és totalment comprensible perquè hi ha gent més madura que d’altres, ja que la nostra identitat pot definir-se o canviar en qualsevol moment de la nostra vida.

Les reaccions de la gent que envolta a la Laure són bastant diverses: El seu pare ho accepta tranquil·lament i la seva germana la recolza i protegeix instintivament, però la seva mare no sembla que li sembli bé els gustos o la manera de ser de la Laure, ja que es posa contenta quan la seva filla fa una amiga o es maquilla, però reacciona pegant-la quan descobreix que s’ha estat fent passar per un noi. Crec que no és la millor manera d’afrontar la situació. Hauria estat millor que ho parlessin tranquil·la i obertament per evitar que la seva filla s’ho prengués a la valenta o que es sentís rebutjada.

Un altre grup que no reacciona massa bé són els amics de la protagonista. Envers de posar-se en la seva pell decideixen humiliar-la i deixar-la de banda, tot i que al final la seva “millor amiga” sembla començar a acceptar-ho. També crec que si la Laure s’hagués presentat com a noia des d’un principi l’haurien tractat d’una manera diferent. No la haurien deixat jugar a futbol ni haurien fet les “batalles” a l’aigua amb ella.