Avui els alumnes de tercer hem anat a la facultat de l’estadística, on primer ens han fet una introducció per seguidament separar-nos per instituts en dues activitats. En la primera hem après a fer servir el web IDESCAT, un lloc on hi ha infinitat de censos sobre Catalunya relacionats amb la població, el turisme, la natalitat… Després hem fet un “concurs” en el que per grups cercàvem estadístiques que ens plantejaven.

A la segona activitat hem anat a la sala d’actes i ens han fet una presentació sobre l’estadística basada en Star Wars, on hem fet un Kahoot per posar a prova el que hem après després d’haver vist casos on es feia servir l’estadística en pel·lícules. La primera peli, 21 Black Jack parlava de tres portes entre les quals havies d’escollir. En una hi havia un cotxe luxós, però en les altres hi havia una cabra.

A la segona es parla de l’estadística comparant-la amb puzles, i la següent, que es deia Moneyball, parlava de seleccionar els jugadors de basebal basant-se en equacions i estadística.

Aquesta sortida no ha sigut la més divertida: la primera part no motivava gaire a la gent, ja que la dona que parlava no interactuava gaire amb nosaltres i el tema tampoc era molt entusiasmant. La segona part ja ha sigut més fàcil de portar, però la veritat és que hauria preferit fer alguna altra sortida.