Durant el segon dia de quart d’ESO hem après sobre la vida de tres dones que van passar a la història com a grans exemples en els seus camps d’estudi, i han donat el nom als tres itineraris que seguirem aquest curs.
La primera dona que hem conegut és Rosalind Franklin, la autora de la primera fotografia de l’ADN, tot i que va perdre l’oportunitat d’un Nobel pel fet que un home va escriure el seu article i el va publicar gairebé al mateix temps que ella. Al ser Franklin una dona, es va prendre més seriosament la feina de l’home, deixant el seu article al darrere.
La segona que ens han presentat és Ada Lovelace, la creadora del primer programa complex per a ordinadors. Era filla del famós poeta romàntic Lord Byron, tot i que va ser criada per sa mare en un entorn on destacava la llògica, les matemàtiques, i on s’evitava la cereativitat i la imaginació, per evitar que Ada s’assemblés a son pare.
La tercera dona de qui ens han parlat avui és Margaret Mead, una antropòloga que va realitzar un estudi a Samoa sobre l’adolescència. Mead es plantejava si aquesta etapa resulta dura o estressant a causa de motius biològics, o si la societat n’esdevé la causa principal. Aquesta tercera dona deu ser la que més m’interessa, ja que és la que representa el meu itinerari, el qual he escollit per poder aprendre més sobre la societat, el comportament humà, o com funciona el món en molts sentits.