Títol: El Mussol i la Forca

Autor: Pau Joan Hernàndez

Any de publicació: 2004

Pàgines: 249

Resultat d'imatges de pau joan hernandezEl Mussol i la Forca és una novel·la escrita per Pau Joan Hernàndez. Pau Joan va néixer a Barcelona el 1967. Va començar a dedicar-se a la literatura de molt jove i als 18 anys va publicar la seva primera novel·la de caràcter realista i per a públic jove. Ara, en canvi, les seves obres combinen fantasia i realitat. També és poeta.

La novel·la tracta d’una sèrie de desaparicions de persones que passen al subsòl de la ciutat de Barcelona a l’època actual i tenen en comú que totes elles van acompanyades del graffiti d’un mussol i una forca. Aquest fet desperta la curiositat de la Lara (una periodista) i la Rosa (una policia) i juntes decideixen investigar sobre el tema. Alhora, la Sònia (una atleta cega) i l’Íngrid (l’atleta guia i amiga de la Sònia) també investiguen l’atac a l’Anna, la seva companya d’escola.

Aquestes quatre noies són les protagonistes, però al llarg de la novel·la van apareixent altres personatges secundaris que les ajuden en les seves investigacions (el Gavroche, la bibliotecària, els Corders, el Benet Galera…) i uns altres personatges que són els causants de les desaparicions i que finalment són descoberts (els Mussols).

El tema principal seria el triomf del Bé sobre el Mal: el Mal representat per la secta dels Mussols i el Bé representat pels Corders, els quals ajuden a les protagonistes a descobrir qui està intentant fer mal a la ciutat de Barcelona.

Els temes secundaris serien l’amistat (representada per l’Íngrid i la Sònia), la col·laboració entre els diversos personatges per trobar els culpables i la venjança (representada pels Mussols).

L’acció es desenvolupa durant una setmana a la Barcelona actual, concretament als barris de Gràcia, l’Eixample, Montjuïc, Sant Andreu i Hostafrancs, al parc Güell i una gran part del temps al subsòl de la ciutat. És narrada en tercera persona per un personatge extern (omniscient), que no té cap relació amb els personatges de la novel·la, excepte els paràgrafs en cursiva dels capítols 2 a 5, que són narrats pels mateixos protagonistes.

Aquesta novel·la m’ha agradat molt perquè m’ha resultat entretinguda per la intriga que passes mentre el llegeixes. És una novel·la molt fàcil d’entendre, perquè el llenguatge no es complicat.

US LA RECOMANO 100%!!!