Hola Carmen, sóc la Naiara una alumne de 3r Eso de l’institut Viladomat. Per si no ho saps ESO és l’educació secundària obligatòria.

M’he estat informant sobre la revolució industrial i m’he entristit molt. No em puc imaginar com una noia de 12 anys com tu estigui treballant entre 14 i 16 hores diàries. Avui en dia els nens d’entre 12 i 16 estem 6 hores estudiant a l’institut i la resta del dia fem activitats extraescolars, fem deures, quedem amb els amics… Penso que anar a l’escola i estudiar és molt important per tenir un futur millor, poder treballar del que realment t’agrada…

Una altra cosa que ha canviat molt és la manera de vestir. Gairebé tots els divendres quedo amb les meves amigues per anar de compres i sempre ens acabem comprant alguna peça de roba. Tothom tenim un armari ple de roba a la nostra habitació, no com vosaltres que teniu una bata per treballar i poc més.

En les imatges que he vist m’han fet reflexionar moltíssim. Els nens i nenes d’avui en dia ens queixem absolutament per tot i no pensem en la sort que tenim. Crec que cap infant es mereix tenir una vida com la teva. Durant tots aquests anys la societat ha avançat bastant en aquest aspecte, però encara falten moltes coses ha millorat. Sincerament no sé què faria jo a la teva època.

Atentament,

Naiara Ros