Miquel Peguera: “Amb la nova normativa hi ha d’haver un consentiment específic”

Aquesta notícia tracta sobre la nova normativa de la privacitat a Europa.

Aquesta llei tracta d’obligar a empreses, administració pública, organitzadors, institucions i entitats a demanar permís als seus usuaris per poder utilitzar les seves dades.

Miquel ens explica la llei més detalladament. Ell és un professor de dret de la universitat oberta de Barcelona i expert en dret d’internet.

Ens explica que aquesta llei la va aprovar la Unió Europea (UE). Per avisar als usuaris sobre l’ús de dades, envien un correu demanant o advertint que renovi o facin un consentiment de l’ús de dades. Sense aquest consentiment l’empresa es podria guanyar una denúncia, però si l’usuari no accepta res d’això, ells haurien de suprimir totes les dades del client.

Hi ha un dret en aquesta llei que és important, és el dret de protecció de dades. Això permet el dret d’accés a l’usuari si vol veure les seves dades, d’aquesta manera l’empresa li dóna informació sobre aquestes. A més és gratis i molt fàcil.

També parla sobre la falta de privacitat, això és una part també molt important de la llei. Diu que qui tracti dades haurà de ser proactiu per decidir quines mesures ha de prendre.

Totes les empreses hauran de seguir aquesta llei i això implica un gran cost.

Ha sigut una notícia molt interessant, us deixo aquí l’ENLLAÇ DEL VÍDEO.