Vam veure una pel·lícula francesa que tractava sobre una noia que es fa passar per noi.

Al principi amaguen el gènere de la Laure, fins que arriba una escena on la mare li diu filla i quan surt de la banyera, que es veu que no té penis.

La seva aparença ens feia dubtar, ja que sembla un noi físicament. També, (pensant en els estereotips de la humanitat), juga a futbol i porta roba de xandall, fent així que es dubti el seu gènere. Es relaciona amb altres nens i una nena, però amb això no podem treure conclusions.

Al llarg de la pel·lícula, es tracten diversos tòpics sobre allò considerat “de nens” o “de nenes”. La germana de la Laure porta un tutu rosa, dibuixa, canta, balla… M’entres que la Laure aprèn a conduir, juga a futbol, es baralla amb els altres nens. No té moltes converses, ja que és una mica callada. La Laure per encaixar en el grup d’amics com a Michael es fa passar per noi fent el fan els altres nens, una cosa que ha tots ens ha quedat al cap, és quan es fa un penis de plastilina i se’l posa a les parts baixes a sota el banyador per fer veure que té paquet.

A través dels diferents personatges de la pel·lícula veiem diferents maneres d’entomar els gustos i manera de ser de la protagonista. Valora quines expectatives. La mare de la Laure, en veure que té una amiga, s’alegra dient-li que només anava amb nois. També quan arriba maquillada la seva mare s’alegra, un altre cop, i li diu que està molt guapa. Però quan descobreix que es fa passar per nen, la mare s’enfada i li diu que digui la veritat. La veritat és que jo no l’hagués renyat, sinó que li diria que no tenia perquè amaga que vulgui ser un noi. La seva germana en canvi aquest tema no l’hi ha va afectar molt i s’ho va prendre molt bé, va acceptar a la seva germana sense replicar.

Crec que si la Laure hagués dit des del principi que era una nena, segurament l’haguesin tractat igual que a la seva amigua.

La pel·lícula et deixa una mica en suspens, ja que no acaba amb un final que santegés bé. No m’ha quedat molt clar que passa al final.

La peli en si està bé. Però en ser subtitulada i que la història passa bastant lent, es fa una mica passada. Hi ha escenes que no hi fan res i era molt innecessari afegir-les.

LGTB significa Lesbiana, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual.