El dia 27 de Març, vam fer una sortida a la facultat de matemàtiques i estadística per fer-nos una xerrada sobre el concurs PLANTER DE SONDEIGS I EXPERIMENTS. Un concurs on els alumnes fan unes estadístiques sobre moltes coses, i fan experiments per comprovar-ho.

També, ens han posat sols en una sala i ens han ensenyat com cercar informació per l’IDESCAT i perquè serveix. Després de l’explicació ens han donat un full amb preguntes que hem respost en grup.

Després d’això ens han reunit al pati i ens han donat un petit esmorzar per recuperar forces. A continuació, hem anat dos instituts en una sala, on 3 persones ens han fet una presentació, aquesta es deia Stat Wars. Ens han explicat moltes, però moltes coses i de fet no me’n recordo de tot. Però sí que m’ha semblat súper divertida i dinàmica. M’ha agradat molt que una de les persones utilitzava escenes de pel·lícules per ensenyar-nos les probabilitats i perquè les necessitem.

M’ha agradat en especial l’escena del concurs de televisió, un nano de la universitat i el seu professor li diu que s’imagini que està en un concurs de televisió i en aquest li donen 3 portes. En una d’aquestes hi ha un cotxe molt car i en les altres dos hi ha cabres, li diu que esculli una de les portes i el nano diu la primera. El professor li diu que i, a la tercera, hi ha una cabra i li obre la porta, aquí el professor li pregunta si vol canviar la resposta. Aquí és on ve la gran explicació, però no tinc tanta memòria.

A continuació, en explicar-nos probabilitats, etc. Han agafat el Marc del meu institut i un altre nano de l’altre insti. Han posat 8 gots a cada un i en 4 d’aquests hi havia coca-cola normal i als altres sense cafeïna. Ells havien de dividir-les i intentar encertar quines eren normals i quines sense cafeïna. Els dos han encertat 2 sense cafeïna.

Ha sigut molt interessant i divertit.