L’altre dia, 4 de juny, els alumnes de 3r d’ESO vam fer una sortida al museu de la ciència i la tècnica de Catalunya.

Vam sortir de l’institut i vam agafar el metro, després el ferro i per fi vam arribar al museu. Ens van repartir en dos grups i vam començar a fer una activitat sobre els engranatges. Vam entrar en una aula i ens van explicar els diferents engranatges que hi havia. A continuació ens van donar uns engranatges i unes cosetes per poder-los unir a una plataforma. La meva taula vam acabar dels primers i vam començar a fer el següent sistema d’engranatge. Vam sortir a veure el museu i ens van ensenyar els engranatges a les màquines que hi havia exposades. En acabar vam fer una conclusió i al final vam sortir a fora, ja que era el nostre temps de pati.

Després del pati vam fer una altra activitat, aquest cop sobre la fàbrica en general. Primer ens van ensenyar una maqueta que hi havia a l’entrada del museu. Després de l’explicació de l’arquitectura i alguns exemples d’aquesta ens van portar cap a una maquina gegant que era la que donava energia a tota la fàbrica. Ens van explicar moltes coses sobre aquest i fins i tot la van engejar.

A continuació ens van ensenyar tot el curs de la fàbrica tèxtil, també com treballaven els obrers i els burgesos i van engegar moltes d’aquestes màquines. AL final del recorregut vam fer una activitat amb preguntes sobre el que ens havia ensenyat. Primer vam fer una que era: ens donaven una bossa amb un objecte d’un/a dels obrers, una frase, una foto de com treballava i una fulla amb els diners que guanyava cada empleat. Ens van dir que inventéssim una història amb els objectes que teníem. Aquesta activitat la vam fer en grup i la nostra història es basava en una nena de 7 anys que treballava a la fabrica com a repasadora. A partir d’aquí vam treure moltes coses.

La última activitat era com una oca. Els grups eren els nostres quips i cada quip tenia un dau. Tiraves el dau i et feia una pregunta sobre la visita si l’encertabes et quedaves al lloc si fallaves et tirava enrere del taulell. Vam quedar 3r, no està mal (erem 4 euips).

Em va garadar més del que m’esperava i espero que els alumnes de 2n d’ESO quan arribin a 3r, puguin gaudir d’aquesta visita.