El dimarts passat vam anar al Camp d’aprenentatge de l’Espluga de Francolí. Vam fer moltes activitats i totes van ser molt divertides i entretingudes.

Les dues activitats que més em van agradar van ser la de fer tinta i escriure sobre pell d’animal i la de construir el monestir amb peces de fusta.

Tinta:

El primer que vam fer per a aquesta activitat va ser anar a una espècia de petita ruta en la qual vam agafar unes quantes fulles d’esbarzer. Un cop vam arribar a l’aula vam començar a triturar les fulles de l’esbarzer, de tal manera d’extreure els tanins (els tanins serveixen per fer la tinta). Un cop vam tindre els tanins junts vam fer una sèrie d’experiments amb sulfat de ferro, aigua destil·lada i aigua normal.

Després d’això vam ajuntar tot l’experiment i el resultat va ser un líquid negre. El següent dia vam fer també una sèrie de procediments fins que ens va sortir la tinta i vam poder escriure en pell d’animal.

Arquitectura:

L’últim dia vam fer un taller d’arquitectura bastant difícil ja que tot el que muntava el nostre grup sens queia i teniem que tornar a començar. Vas ser bastant entretingut muntar diferents parts del sostre coma ara arcs de mig punt, voltes de canó, volta d’aresta. . .

El camp d’aprenentatge d’aquest any ha sigut una mica “chungo” ja que sempre estava plovent i gairebé mai anavam  a fora.