Avui a l’hora de socials, ens han fet una xerrada d’Open Arms. Ha vingut una noia, l’Ayelen ens ha explicat com era tot això de salvar vides i protegir als refugiats. Ens ha passat una presentació. En aquesta s’hi podien apreciar una sèrie d’imatges bastant fortes de gent que ha de creuar el Mediterrani en unes condicions molt difícils.

Primer ens ha explicat com navegaven pel mar. Doncs la majoria de persones viatjaven en una mena d’embarcacions anomenades Pateres. Les Pateres són una mena de vaixells inflables de color negre, on només hi caben unes 5 persones, i on aquesta gent feien esforços per poder caber-hi fins a 20 persones. Penseu que molts queien al mar i morien ofegats.

Resultat d'imatges de patera
Patera

Tot seguit ens van explicar que a la majoria de gent els rescataven amb cables o cordes que tiraven a l’aigua perquè les persones poguessin entrar en el vaixell d’Open Arms, un vaixell molt gran amb dos pisos per poder rescatar a les persones que es trobaven al mig del mar. Però també hi havia altres vaixells. Vaixells pirates que intentaven que els d’Open Arms no rescatessin a la gent.

Resultat d'imatges de open arms barco
Vaixell

Per acabar ens van dir que a la gent que rescataven les deixaven els les costa de Grècia per tal que ells anessin a la policia i poguessin travessar les fronteres. També ens van demanar que si algú de nosaltres estava interessat en aquest treball no dubtes en dir-ho, ja que, és molt important donar lloc i salvar vides de persones que per culpa de la guerra han hagut de fugir de seu país. Quan no tens on viure i ningú et vol a casa seva et sents com un tauró més nadant en aigües brutes.