Adrian R’Mante

Aquest dissabte 26 de gener, vaig anar a l’Hotel Pullman Barcelona Skipper, on vaig fer una audició per una companyia dels Estats Units, The Celebrity Experience. Aquesta és una mena d’agència americana, que viatja per tot el món buscant actors i actrius que vulguin anar a les grans ciutats del cine, com Los Angeles. Has de fer un càsting davant de l’home que coordinava més o menys tot l’event: l’Adrian R’Mante. És més conegut com a Esteban Julio Ricardo Montoya de la Rosa Ramírez, de la sèrie de Disney Channel (any 2008) “Zack y Cody: todos a bordo!”. Ara us explicaré la meva experiència.

Vaig veure l’anunci d’aquest càsting a Instagram, i vaig pensar que aquella era la meva oportunitat. Vaig anar a la pàgina web i em vaig registrar, tot i que no contenia gaire informació sobre l’event. A llavors, el dissabte 26 vaig anar, amb el meu pare on la direcció deia. Vaig estar-me allà des de les 13.30, fins a les 19.00 aproximadament. Allà també em vaig trobar amb una companya meva de teatre, que després de jo haver-li comentat això del càsting es va voler apuntar amb mi. Ens vam haver de registrar i omplir un full d’informació.

Després ens van portar a una mena de sala de conferències on ens van explicar més o menys de què anava això que fan ells; ens van ensenyar un vídeo amb experiències d’anys anteriors i amb els famosos que col·laboren amb la companyia. Tot això en anglès, clarament. Després d’una estona, ens van dir a quina taula de les tres que hi havia havíem d’anar: a cadascuna hi havia una persona, un talent director que ens va fer tres preguntes: De l’1 al 10, quant vols ser actriu? Tens experiència en televisió o cinema? Com portes les notes? Ens van explicar que per a ells és molt important que ens vagi bé a l’escola o institut, perquè el que ens ofereixen és algo secundari.

I finalment, després d’una llarga estona de cua… vam entrar a la sala de càsting! Els pares o acompanyants podien entrar, però es quedaven en una cantonada. Al fons de la sala hi era l’Adrian R’Mante, assegut darrere del seu escriptori ple de papers, amb la informació de les 25 persones que formàvem aquell grup (ens van separar en grups per fer el càsting, perquè es van presentar aproximadament 200 persones). Ens va dir que ens poséssim en filera, un al costat de l’altre. Ens va cridar d’un en un, llavors fèiem una passa endavant i dèiem el nostre text. En el meu cas, un monòleg que em vaig preparar per a l’ocasió. Jo el vaig fer en anglès, però com que no sabia en quin idioma havia de ser, el vaig preparar en castellà també, per si un cas. El nivell d’anglès i d’actuació en general no era tan alt, així que em vaig calmar una mica. Em va tocar a mi, i vaig fer una passa endavant, decidida… i crec que ho faig fer força bé. La gent em va aplaudir, i l’Adrian em va mirar tot convençut, dient que sí amb el cap.

Llavors eren les 18.30 aproximadament, i ens van dir que, en cas que fóssim seleccionats, ens trucarien entre les 17.00 i les 23.00 d’aquell mateix dia. Estava molt nerviosa en arribar a casa, però cap a les 21.00 vaig rebre la trucada! Era la Victoria, la meva talent director (aquella noia que em va fer les preguntes abans de fer el càsting) i em felicitava dient-me que jo havia estat seleccionada per The Celebrity Experience. Em va dir que l’endemà havia d’anar a les 10.00 de la matinada al mateix lloc que el dia anterior per tenir una petita entrevista amb ella, i que ens donés tota la informació necessària. Havíem d’escollir un dels 5 “plans” que ens oferien: amb diferents preus, i diferents beneficis i activitats. Vam escollir l’exclusive, que ens va explicar la Victoria que és anar a Los Angeles, Estats Units o a Zuric, Suïssa per gravar una escena en un set professional, amb directors, productors, maquilladors, i tot l’equip portat des de Hollywood! A més tinc l’oportunitat de gravar l’escena amb un famós o famosa del canal Disney Channel! La gravació serà des del 28 d’agost fins a l’1 de setembre d’aquest any.

I tot això, de què em serveix? Quan s’acabi el rodatge, a més de donar-me un currículum professional amb tots els esdeveniments detallats, em donaran el vídeo de l’escena que hauré gravat. Llavors si algú està buscant una noia de la meva edat, amb el meu físic, podrà veure’m davant de la càmera gràcies a aquella escena. I a més, aquest vídeo quedarà a una plataforma d’agents (managers) de Los Angeles, Hollywood! També el vídeo de l’escena a mi em serveix per ensenyar-lo quan vagi a algun càsting, perquè sàpiguen que tinc experiència professional!

Sí que és veritat que ha costat molts diners, però val molt la pena, perquè el que jo vull ser de gran és actriu, i si no començo de petita tinc menys probabilitats d’arribar a ser algú. Així que no puc esperar que arribi l’agost!!