La pel·lícula gira entorn d’una societat en la qual s’ha aconseguit anul·lar el gen que provoca l’envelliment, per aquest motiu totes les persones aparenten tenir 25 anys. El temps s’utilitza com a moneda de canvi per evitar la superpoblació. Així doncs la gent adinerada pot aspirar a viure eternament en canvi els pobres han de negociar per a continuar existint. Will és un home sense recursos del gueto que, després de ser acusat d’haver comès un crim que no ha comés, decideix fugir, segrestant a una jove “adinerada”.

Jo si només tingues 24 hores el que faria seria despedirme de la meva familia i dormirme per no tindre aquell sentiment de preocupació de esperar el moment en el que moriré.

Si en aquesta semana els diners es tornessin temps jo no hauria perdut res ja que no he comprat res només el temps que ha passat.

La teoria de l’evolució Darwiniana, havia trionfat el capitalisme perquè era el sistema econòmic més resistent i totes les alternatives havien mort per manca de competitivitat.La teoria diu que el capitalisme es basa en evitar la planificació dels mitjans de producció, aquests son gestionats de manera molt més eficients quan es deixen ens mans del mercat lliure que actua com una mà invisible segons les ensenyances d’Adam Smith. Segons aquesta filosofia, el govern només hauria d’actuar per fer complir les lleis, i assegurar la defensa i l’ordre.

La justícia distributiva, per a Aristòtil, té a veure amb el que és just el correcte pel que fa a l’assignació de béns en una societat. Els principis de la justícia distributiva són principis normatius dissenyats per a guiar l’assignació dels beneficis i les càrregues de l’activitat econòmica.