L’altre dia vam anar a fer un taller a la facultat de matemàtiques i estadístiques.

Quan vam arribar vam haver d’escoltar les intrèpides aventures del fundador de la FME, en fi les úniques persones que els interessava el que deia, eren els seus estudiants a primera fila.

Vam fer dos tallers el primer que vam fer va ser el taller de “IDESCAT”, el que havíem de fer era un concurs en parelles de qui trobava les dades correctes al IDESCAT, com per exemple dir quin era el nom més utilitzats pels nois, el qual era Marc. Aquí us deixo la web del IDESCAT per si voleu donar-li una ullada.

El següent taller anava sobre les estadístiques i es deia “Stat Wars”, ens van posar quatre fragments de pel·lícules els quals només recordo una. El fragment no sé de què pel·lícula era però el que deia era que en un concurs hi ha tres portes en la primera “hi havia” un cotxe, en la següent “una cabra” i l’última “dues cabres.Ovbiament no era 100% segur si era veritat. El concursant tenia un 35% de probabilitats de tindre el cotxe, el presentador li ensenya l’última porta i hi ha dues cabres ara el concursant té 50% de probabilitats i abans el presentador havia dit si estava segur o sigui que encara més probabilitats de què sigui la segona porta.

I al final vam arribar a la raó de per què venen tantes escoles a aquesta excursió ens van donar menjar.