Que va passar després de la guerra a Europa? ( Segona guerra mundial i Guerra Freda) 

Després de la segona guerra mundial, Europa va quedar devastada. Ja que aquesta guerra va ser un dels majors conflictes bèlics. Va causar 60 milions de morts, 40 de les quals a Europa. Nombrosos territoris d’Europa van canviar de mans, uns altres van ser ocupats i van perdre part de la seva soberanía. Especialment, aquells que van caure sota la influència de l’URSS.

Situació a Espanya (Dictadura de Franco 1939- 1975):

Espanya en aquella època estava sota la dictadura de Franco, la qual va començar 1939 amb el fi de la Guerra Civil, i la “era de Franco” va acabar amb la mort de Franco 1975.

Primavera de Praga (Nosaltres):

La primavera de Praga va começar a Txecoslovàquia el 5 de gener amb la presidencia de partit comunista de Txecoslovàquia , i el 21 d’agost de 1968 va acabar amb la concerició per part dels soviètics.  Les reformes de primavera van aportar mes drets al ciutadans. 

Revolució dels clavells:

La revolució dels clavells va succeir a Lisboa, el 25 d’abril de 1974. La Revolució dels Clavells va ser el moviment revolucionari (un cop d’estat), que el 1974 va posar fi a 48 anys d’un règim conservador i antidemocràtic amb l’objectiu de construir un estat modern, amb l’objectiu d’acabar amb el conflicte colonial. Va restaurar la democràcia a Portugal.