Espectatives per 4t d’ESO

Aquest curs fem 4t d’ESO, l’últim curs de l’Educació Secundària Obligatòria. És un curs per plantejar-te diferents reptes i treure’s el graduat de l’ESO.

Vam començar el dijous 12 de setembre l’institut. Vam començar a fer la primera classe la primera hora, just després que en Pablo ens fes una xerrada introductòria pel nou curs.

Quan vam acabar la xerrada ens van dividir en les noves classes (la meva és 4t C). Vam fer diferents activitats introductòries pel curs 2019-20. Amb la nova tutora, la Glòria vam planificar el nou curs per fer tot de la millor manera possible.

El meu principal repte és seguir amb una línia positiva de notes i de comportament. Crec que és un curs per acabar bé i de forma correcta, ja que en ser l’últim és també el més important (en la meva opinió). Per aconseguir aquest repte de seguir amb un curs positiu, hauré de prestar molta atenció a classe i esforçar-me per treure el màxim possible de notes en totes les matèries.

Sabré que ho he aconseguit (el repte) perquè es reflectirà en les meves notes i perquè no em sentiré estressat amb les coses relacionades amb l’institut.

Aquest repte el podré aconseguir perfectament, però m’hauré d’esforçar molt i dedicar força temps en tot el que està relacionat amb l’institut, des del grup fins als deures fins a l’atenció a classe. Totes aquestes coses depenen de mi i hauré de confiar molt en mi mateix i en els professors del meu voltant. Fins i tot el grup depèn de mi, ja que encara que sigui un grup cada membre d’aquest té una responsabilitat que no ha de deixar i per això una part del grup depèn dels meus actes.

Això per mi és molt important, ja que encara que m’esforci molt, si les notes no són molt bones no estaré gaire content, per això m’hauré d’esforçar i fer amb cura totes les feines perquè el valor de les coses que he fet augmenti i es vegi reflectit en les meves qualificacions.

El període de temps que requereix el meu repte és de tot el curs, perquè encara que els dos primers trimestres vagi molt bé, l’últim també hauré de donar tot el possible per a assolir l’objectiu. També pot ser al contrari i que els dos (o un) primers trimestres em vagi malament, però que em vagi molt bé el tercer i pugui fer el meu repte possible.

I aquesta és la meva expectativa per aquest curs, el meu repte i el meu objectiu. Si això és assolit em podré donar clarament per satisfet i sortir de l’ESO ben tranquil!