Text expositiu, tecnologia

A la classe de català d’avui hem llegit un text sobre la tecnologia a la societat d’avui dia. També com influeix a l’educació i en altres àmbits molt importants.

El text era de caràcter argumentatiu, ja que ens explicava el tema de la tecnologia i raonava les propostes utilitzant-hi arguments.

El text diu que hi ha diferents visions de la tecnologia, tan bones com dolentes, i què passa amb aquesta “tecnologia”. Aquestes dues idees/propostes les defineix com tecnooptimisme i tecnopessimisme. Bàsicament, la definició d’aquests dos termes signifiquen que es tracta d’una mirada o bé que la tecnologia et sembla una bona cosa positivi i per tant amb futur (tecnooptimisme), o bé el contrari (tecnopessimisme).

En el text també fa servir el terme de societat líquida. Aquest terme s’utilitza quan es refereix a la mirada tecnopessimista, i diu que un futur amb tecnologia convertiria la societat “líquida”. Una societat líquida és una societat que no és ferma, que hi ha molta variació d’idees però no hi ha acord entre elles. Una societat líquida pot ser un problema, ja que els valors d’aquesta no estan consolidats entre les persones que la formen, així doncs, molts cops falta fer que aquests tipus de societats, les persones d’aquesta es posin d’acord per formar una societat més conforme.

Finalment també parla que nosaltres “som tecnologia“. I a què es refereix quan diu això. Doncs bé, quan en el text s’utilitza aquesta frase, es refereix que tecnològicament estem tan avançats que tot el nostre voltant està format per tecnologia i que tota aquesta tecnologia fa que nosaltres formem part d’ella, que siguem tecnologia.