Per català vam fer enquestes sobre coses del institut. Cada grup tenia un tema diferent i al nostre ens va tocar ‘L’institut nou’, com a espai. Així que vam fer un seguit de preguntes sobre l’espai i les vam enviar als alumnes per a que les responguessin i obtenir les respostes de 3r d’ESO.

Elaborar una enquesta no es tant facil com sembla, has de ser neutre a l’hora d’exposar les preguntes per a no influir en la resposta del enquestat, fer una introducció per a explicar qui ha fet i perqué es fa aquesta enquesta o preguntes curtes i fàcils de respondre per a que l’enquestat no s’aburreixi i deixi de contestarla. La nostra introducció era així:

‘Des de l’institut Viladomat volem conèixer l’opinió dels nostres alumnes a través d’una enquesta molt senzilla sobre els possibles espais i aules del nou edifici de l’Institut Viladomat amb la finalitat de fer-lo millor o més adaptat a les peticions dels alumnes.
Per tant si vols tenir vot dintre de les futures desicions en vers al nou edifici completa les següents preguntes. Preguem que mediteu la vostra resposta i la contesteu amb sinceritat i mirant de cara a aquest futur proper.’

Les preguntes que vam fer van ser ‘Quines de les següents instal.lacions trobes imprescindibles al nou edifici.’, ‘Valora la utilitat d’una aula de ràdio’, ‘Valora la utitlitat d’una aula d’edició de vídeo’, ‘Ordena els espai següents en ordre de preferència(de l’1 a 5)’, ‘Voldríeu que alguns dels espais de l’institut estiguessin oberts a les tardes i el cap de setmana (Biblioteca, Gimnàs, Teatre)’, ‘Voldríeu un espai a la biblioteca destinada a carregar els chromebooks?’ i finalment ‘Tens alguna petició per millorar l’espai de l’Institut Viladomat?’.

Si t’interessen les respostes a les preguntes que hem plantejat aquí teniu la presentació que vam fer per a explicar els resultats que vam obtenir a la classe.