Dorothy Hill, Euphemia Haynes, Lillian Gilberth, Alice Miller i Tewhinda Ben Sheinkh són dones que van destacar notablement en diferents camps. Però totes tenen una cosa en comú, varen ser dones que van lluitar per a una educació més justa, algunes d’elles van ser les primeres dones a aconseguir el que elles.

Dorothy va ser la primera professora de la universitat australiana i la primera dona presidenta de l’Acadèmia Australiana de Ciències. Euphemia va ser la primera dona afro-americana a guanyar un PhD a matemàtiques. L’enginyera Lillian Gilbreth va ser la primera dona a ser escollida a l’Acadèmia Nacional d’Enginyeria. I Alice no es queda enrere, sent una important psicòloga coneguda pel seu treball en el maltractament infantil i els seus efectes. Finalment Tewhinda la primera dona musulmana al nord d’Àfrica en convertir-se en metgessa, va ser una pionera en salut sexual, en particular facilitant l’accés a mètodes anticonceptius i de l’avortament.

És per això que entre els membres del grup hem decidit que el projecte de recerca més acertat per a totes aquestes dones ha d’estar estretament lligat amb l’educació, cap d’elles és educadora o pedagoga, però totes coneixen bé el que és ser estudiant o mestre i juntes podríen desenvolupar un estudi sobre l’educació per a la igualtat, respecte i inclusió.