El projecte artístic ha estat un procés molt especial i màgic, cada dia hem après coses noves i tinc la sensació que ens hem superat com a artistes. Per tant, el més important segons el meu punt de vista és el dia a dia del projecte, per això, que menys interessant que veure com ha anat evolucionant:

Dijous 6 juny

Avui, hem començat a especificar el nostre projecte, a part d’acabar la descripció del projecte hem acabat el guió i iniciat el storyboard on es pot veure escena per escena el que es veurà al vídeo, amb ajuda de dibuixos especificant cada situació. Durant una hora també hem estat gravant una de les escenes al pati.

Ona: El Storyboard ha estat una mica pesat de fer, ja que voliem fer-lo molt detallat i perfeccionat i és cansat dibuixar tant. Però crec que m’ha servit per a fer-me un esquema mental de com serà el nostre video. Ha estat molt divertit gravar al institut, encara que m’he fet mal a l’esquena… És el que té, per a fer art s’ha de sofrir!

Berta: Tot i que ha estat molt avorrit i difícil fer el guió, ja el tenim, i això ens ha permès fer el Storyboard. Crec que el nostre projecte està poc a poc agafant forma, fins i tot hem gravat la versió definitiva d’una de les escenes. Estic molt emocionada perquè cada vegada és més real i perquè demà haurem de gravar més.

Divendres 7 juny

Ja queda poc pel cap de setmana, i un gerro d’aigua freda ens ha caigut a sobre avui; no queda massa per a l’exposició i encara hem de gravar varies coses i fer l’edició del vídeo. Però no passa res, perquè aquest cap de setmana farem varies sessions de filming. A més avui hem passat dues hores gravant i la resta organitzant tot el guió i documents per a tenir una facilitat brutal a l’hora d’editar els videos.

També hem recollit opinions per a poder rectificar segons aquestes.

“No cal que s’entengui, l’important és que se sent el que voleu transmetre.”

“És de descobriment personal i tal, no?”

“Els plànols m’agraden. Hi ha molt contrast de color.”

En general el que van dir tots era que s’entenia la relació general de búsqueda i descobriment, sensacions noves i intenses tot i que com és evident no s’entén que representa especificament cada escena però no és el que volem. Gràcies a els seus comentaris hem canviat algunes escenes, però les crítiques que hem obtingut han estat molt positives i ens ha semblat que ja està prou bé.

Ona: La Berta està una mica estressada per al termini del projecte, però la he fet entrar en raó, i és que ahir per la tarda ja vam gravar varies escenes, al terrat de la Berta. Avui també hem gravat coses importants per al video. Per tant, no hi ha de què preocupar-se. Per cert, m’ha semblat una experiencia molt enriquidora poder tirar-me sang falsa per sobre. Súper divertit, però tant de bo mai repetir-ho. Hem acabat les dues plorant pel fàstic i encara porto salsa de tomàquet al cabell, mira que m’he dutxat com tres vegades.

Berta: Aquest matí hem començat gravant els colors i la sang. Estava nerviosa perquè m’he adonat que no queda tant temps per la mostra del projecte, però l’Ona té raó, estem gravant a tope aquests dies i tenim tot el cap de setmana per treballar, a més dilluns és festa, així que ara ja estic més tranquila. Tenia moltes ganes de gravar l’escena on pinto el terra amb el meu cos i ha estat el día més divertit per a mi. Però també ha estat terriblement desagradable netejar i haver de gravar l’escena amb les vísceres. Pensava que vomitaria de veritat, encara no ens hem desempellegat del mal de cos que portem, quin trauma.

Dimarts 11 juny

Ja tenim tot el video, hem gravat l’última escena aquest cap de setmana i també hem editat el vídeo durant els dies lliures. Per tant avui tot el que hem fet ha estat rematar documents i polir coses, a part hem preparat la posada a escena del video. També hem estat treballant la projecció que realitzarem demà, com ho exposarem, etc.

Ona: Estic molt orgullosa del nostre treball, hem sapigut gestionar el temps molt bé, espero que demà tothom disfruti de la nostra art tant com nosaltres ho hem fet realitzant-la. Estem treballant amb un estetoscopi, per a fer la reproducció del vídeo amb públic més interessant, a veure com queda finalment. M’agrada com queda el soroll del cor de fons.

Berta: A mi també em sembla que el nostre treball està molt complert i hi hem posat molt amor, esforç i personalitat. Gràcies a les opinions que vam recollir divendres vam editar alguna part del video que ens havien dit de cambiar, també ha estat per les opinions que hem acabat de decidir com farem la posada en escena.


Dimarts 12 juny

Abans de la mostra l’Ona i jo vam pintar-nos els cos amb colors, anàvem amb samarretes oposades; una de blanc i l’altra de negre. El que voliem representar era el contrast entre els sentiments, ja que com hem dit durant tot el projecte l’objectiu és transmetre les emocions contradictories i extremes que es viuen. La pintura volia transmetre bogeria i emocions, diferents colors que reflexen diferents estats d’ànim i la pintura pel cos i el surrealisme d’aquesta que mostren el deliri.

Durant la presentació, a part de reproduir el vídeo vam fer una petita performance per a acompanyar-lo i alhora completar el seu significat; estem estretament lligades a aquest projecte i poder conectar la nostra interpretació amb el vídeo ha estat una manera de concloure el projecte exquisita. Gràcies a dos estetoscopis i una pista de so amb batecs de cor que vam gravar ahir del so del cor de l’Ona crec que hem aconseguit donar la sensació de conexió amb les emocions i intensitat.