Ahir a primera hora a vindre la Constanza Morén que es biòloga i treballa el IDBAPS – centre de recerca de l’Hospital Clinic.

Ella treballa en un equip multidisciplinari i ens ha explicat que a la ciència és molt important saber treballar en grup juntament amb altres professionals, d’aquesta manera es pot arribar més lluny en els avenços, ja que cada persona sap coses diferents i entre tots en saben més. També ens ha dit que el món de la ciència és bastant masclista i encara queda molt a fer. Els seus 3 caps són homes, mentre que les seves companyes de treball són totes dones.

La universitat està ubicada en l’Hospital Clínic justament en el centre així poden agafar les mostres més fàcils dels malalts.

La xarrada anava sobre els mitocondris, abans els mitocondris era bacteris pero a poc a poc ja no són bacteris perquè sempre han estat el nostre cos i els encistem. Hi ha alguns medicaments que elimina els mitocondris perque encara els detecten com a bacteris.

Si fallen els mitocondris podries tindre problemes de cor, d’oïda, ronyo, músculs, sang, ull i el sistema nerviós central.