La casa Golferichs

El dia 14 d’octubre de 2016 nosaltres, la classe de 1C de l’institut Viladomat (les altres classes van anar en diferent horari) hem anat a la casa Golferichs, una casa construïda fa més de 100 anys.

Macari Golferichs va ser el que va fer construir aquesta preciositat de casa. Per fer construir una casa tant bonica i d’aquestes dimensions s’havia de ser molt ric (Macari Golferichs, tenia una empresa de fusta i per això era tant ric).

La casa Golferichs va ser construïda entre el 1900 i el 1901 per Joan Rubió, un dels alumnes més grans de Antoni Gaudí, està situada en la Gran Via de les Corts Catalanes 491, just en la cruïlla que fa amb Viladomat. És una casa d’estil modernista (modernisme català), feta de maó, ferro, ceràmica i pedra en major part tot. Les finestres són d’estil gòtic, i els colors que més predominen són el blau, el blanc, el negre, i altres de l’estil.

Vam anar a les golfes de l’edifici perquè ens fessin una xerrada (la Carme) sobre més o menys tot el que explico. Havíem d’omplir un full sobre qui era l’arquitecte, quins colors predominaven la casa, de quin material estava feta en general la casa, quina forma tenien les finestres, etc…

Ara mateix aquesta casa és un centre cívic.images