EL VIOLÍ D'AUSCHWITZ

A l’assignatura de català en han fet llegir un llibre titulat El Violí d’Auschwitz, de l’escriptora Maria Àngels Anglada.

Aquesta novel·la, la qual publicada l’any 1994, es centra en una història que passa al camp de concentració d’Auschwitz i ens explica les condicions de vida dels presos d’allà i sobretot d’un noi anomenat Daniel, un lutier (fabrica instruments de corda, entre ells violins) jueu, pres en aquest famós camp. Durant un concert en una festa dels grans caps de diversos camps de concentració nazis, en Daniel, el protagonista, sent una nota desafinada i diu que la dissonància no l’ha feta el violinista (que també era un pres) sinó el violí que estava tocant,ja que tenia una petita esquerda. El cap d’Auschwitz, obliga a en Daniel a construir un nou violí que tingui el so d’un Stradivarius durant un termini de temps desconegut.

Amb un gran esforç, en Daniel acaba la construcció del violí dins del termini i se celebra un concert per a poder veure si el nou instrument ha estat ben construït i omple les complicades expectatives dels nazis. Aleshores, Bronilaw (el violinista que havia tocat en la celebració anteriorment) interpreta una peça d’Arcangelo Corelli: La Follia.

Aquí podeu veure les feines que hem hagut de fer:

<br>

L’activitat ha estat força bé agradat, tot i que ha estat força complicada. El llibre ha estat molt interessant i m’ha fet reflexionar sobre el tema dels camps de concentració. Recomano la lectura de… EL VIOLÍ D’AUSCHWITZ!