HONG KONG: o tot o res. 30 Minuts

Durant l’estiu del 2019, la Regió Administrativa Especial de Hong Kong de la República Popular de la Xina, va patir un gran nivell de violència. Al “30 Minuts”, el programa de la cadena TV3, va emetre el reportatge “Hong Kong: o tot o res”

Del repertori possible, jo vaig escollir aquest reportatge ja que representa com els joves poden perfectament tirar endavant una societat sencera.

Aquest reportatge ens parla de les distintes estratègies que els dos “bàndols” (els manifestants i la policia) han utilitzat durant les protestes.

IB3 | Cinquè aniversari de la Revolució dels Paraigües a Hong Kong
Moviment dels paraigües

El conflicte va començar al 2014, amb el famós moviment dels paraigües. En aquest moviment, com a molts, hi havia líders, els quals van acabar a la presó on hi van estar 8 mesos. Entre aquests líders estava Joshua Wong, el qual surt al reportatge.

L’objectiu d’aquest moviment, el qual va mobilitzar uns 2.000.000 de persones a Hong Kong, era la oposició a la llei d’extradició cap a la Xina.

Aquí sota us deixo unes frases que m’agradaria que llegíssiu. Aquestes frases surten al reportatge i crec que tenen una gran simbologia per a la causa:

Que em detinguin no em fa por. Tinc més por de perdre la llibertat que d’acabar detingut

“TOM”

Si el govern es nega a respondre al poble, aixó és un problema estructural que només es pot resoldre amb democràcia.

“Y0Y0”

Les actuacions policials que van fer van ser innecessàries i només van servir per tornar a escalfar l’ambient.

KEVIN YAM

He intervingut aquí per intentar que hi hagi pau.

RICARD CHAN

Aquí us deixo el reportatge per si esteu interessats en veure’l: