Avui ha vingut una Biòloga de l’hospital clínic que es deia Constanza Morén. Ella treballa en un laboratori de recerca mitocondrial. Treballa amb un equip multidisciplinari que vol dir que cada persona de l’equip sap molt sobre un tema, en el seu equip hi havia biòlegs, pediatra, anàlisis del laboratori i químics. També ens ha explicat que com funciona més o menys la carrera científica, i ha dit que és una carrera lenta, amb molt de treball i poc finançament. Els estudis universitaris que has de fer són, 1r grau universitari en el qual fas biologia, bioquímica i metge. Una vegada fet això has de fer un màster més 4 anys de doctorat.

També ha parlat de la salut socioeconòmica d’un país que és on els països que inverteixen en la investigació més el desenvolupament. En el que Espanya beu situat a Europa, però cal destinar més diners a la contractació de professionals.

Després d’explicar aquestes coses ens ha començat a explicar el que és el mitocondri, és un Orgànul d’herència materna. El mitocondri està molt relacionat amb funcions de l’organisme i moltes patologies, com per exemple; miopatia, neurodegeneració (alzheimer), retards uterins (obstetrícia), VIH, hepatitis C i toxicologia. L’ADN mitocondrial és diferent de l’ADN nuclear però treballen junts.

Algunes malalties o patologies són causades per alteracions de l’ADN mitocondrial. El fum del tabac i les fàbriques, els antibiòtics, els pesticides afecten directament a la cadena del mitocondri. La xerrada ens ha servit per entendre que una alteració al mitocondri pot donar lloc a patologies al SNC, als ulls, a l’oïda, com la sordera, als músculs…