Avui hem començat l’institut a rutina normal, i el primer dia hem estat parlant sobre les tres dones que reben el nom els nostres itineraris.

Primer de tot hem començat a parlar de l’Ada Lovelace i es veu com no es va apreciar el seu gran esforç. Vam veure un Ted Talk on s’explicava la majoria de la seva vida. Us explico el que ens explicaven en el vídeo, perquè bàsicament ella era filla d’un poeta del romanticisme molt important, del Lord Byron. Encara que ell mai la va veure perquè els seus pares es van divorcia i edemes quan l’Ada tenia només 5 anys el seu pare es va morir.

La seva mare va ser molt estricte amb ella a l’hora d’estudiar ella no volia que l’Ada sigues el camí del seu pare. Per aquesta raó la va obligar a estudiar mates i tecnologia. Però es veu que l’Ada tenia l’art en la seva sang perquè ella tot ho feia de manera artística.

També ens explica que “el pare de la tecnologia” va ser el seu mentor, ell va veure en l’Ada aquella passió i ganes de fer coses que tenia ella. Aleshores ningú sabem perquè ella va ser tan important, doncs bé ella va ser la primera a dissenyar un programa d’ordinador. El que ningú creia que ho havia fet una dona, i per aquesta raó no se li va donar molta importancia.

Anys després un inventor va utilitzar el seu disseny per dissenyar el primer ordinador de la història. Malgrat que si això ho haguessin fet quan ella ho va dissenyar i estava viva seria molt més millor perquè així haguessim tenguda tecnologia molt més abans del que pensem.

El fet que em va sorprendre molt era que es va reconèixer o la gent li va reconèixer si parlaven del seu pare, Lord Byron.

Després d’això vam fer pòsters amb paraules claus sobre ella i vam parlar de les altres dues dones, Margaret Maed i Rosalind Franklin.