Matar el monstre és un reportatge de Sara Segarra i Sion Biurrun del programa 30 minuts (TV3) sobre un moviment transformador social actual.

Jo he triat aquest reportatge perquè el títol en si crida molt l’atenció i dóna ganes de saber sobre que tracta el reportatge. A més després de llegir una mica el que posava a la descripció m’ha semblat un tema que a mi m’interessaria saber.

El reportatge parla sobre la pràtica de la mutilació genital femenina, que encara es fa a 29 països i que pateixen algunes dones i nenes que viuen en aquells països. Ens ensenyenan testimoni de dones que ens expliquen com ho van viure de petites i com ho han superat.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/30-minuts/matar-el-monstre/video/5948895/

La mutilació genital femenina és un atemptat contra la integritat física de les dones i una violació dels seus drets sexuals i reproductius. Una pràctica que deixa seqüeles físiques i psíquiques a qui ho ha patit.

Parla d’històries personals de les víctimes, que en alguns casos no han estat capaces d’explicar fins ara. Escoltem la veu de dones que han estat víctimes d’aquesta pràctica, que es fa a 29 països, la majoria de l’Àfrica subsahariana, però també a regions de l’Orient Mitjà, l’Àsia i Amèrica Llatina. Recolleixen i demostren la veu de militants i activistes, aquí a Catalunya, i als països d’origen.

També es mostra la feina que es fa a prop de París, a Saint Denis, amb La Maison des Femmes (“La Casa de les Dones”), un centre apadrinat per la cantant Inna Modja, víctima de mutilació genital femenina. Un centre amb assistència integral a les dones que arriben a França, on es calcula que unes seixanta mil estan mutilades.

A mi personalment m’ha semblat un reporatatge molt interessant i aixó que jo normalment no sóc de mirar reportatges. Peró el contingut i la manera de com ho han explicat ha estat sùper bé i m’he informat de moltes més coses de les que sabia. És un reportatge amb moltes peces, que juntes permeten entendre que és la mutilació genital femenina, des del punt de vista de les dones que ho han patit, amb l’ajuda de veus d’activistes i experts en la matèria.