En aquesta situació hem treballat les democraices occidenals despres de la segona guerra mundial. Per explicar-ho vam haver de fer una presentació, Això és el que vam explicar:

Que va passar després de la guerra a europa?

Després de la segona guerra mundial, europa va quedar devastada. Ja que aquesta guerra va ser un dels majors conflictes bèlics. Va causar 60 milions de morts, 40 de les quals a Europa.nombrosos territoris d’Europa van canviar de mans, uns altres van ser ocupats i van perdre part de la seva sobirania. Especialment, aquells que van caure sota la influència de l’URSS.

Mini resum de la situació a Espanya (Dictadura de Franco 1939- 1975)

Primavera de praga:

Txecoslovàquia 5 de gener i el 21 d’agost de 1968. 

Va començar→ amb la presidencia de partit comunista de Txecoslovàquia 

Va acabar→ amb la concerició per part dels soviètics. 

Les reformes de primavera van aportar mes drets al ciutadans 

van discutir en dividir el territori en tres parts pero finalment el van dividr en dos Txecoslovàquia i Eslovaquia. Es va cumplir al 92.

Revolució dels clavells:

  • La revolució dels clavells va succeir a Lisboa, el 25 d’abril de 1974.
  • La Revolució dels Clavells va ser el moviment revolucionari (un cop d’estat), que el 1974 va posar fi a 48 anys d’un règim conservador i antidemocràtic amb l’objectiu de construir un estat modern, amb l’objectiu d’acabar amb el conflicte colonial. Va restaurar la democràcia a Portugal.

Caiguda del mur de Berlin:

  • El mur de Berlín va caure la nit de dijous 9 a divendres 10 de novembre de 1989, 28 anys després.
  • Un dels detonants va ser una conferència de premsa del membre del Politburó del SED Günter Schabowski al Centre de Premsa Internacional a Berlín Est, que va ser retransmesa en directe per televisió i vista per molta gent. Schabowski, cap al final de la conferència de premsa (a les 18:57), va llegir de passada un full d’un acord del consell de ministres sobre una nova reglamentació dels visats que, com es va descobrir posteriorment, encara no havia estat aprovada.
  • A causa de les notícies titulades “El mur és obert!”, emeses per les cadenes de ràdio i televisió occidentals, que es podien rebre a bona part del territori de la República Democràtica, milers de berlinesos de l’Est van dirigir-se als passos fronterers i en van exigir l’obertura. Ni la policia fronterera ni les unitats de control de passaports havien rebut ordres concretes.
  • Sota la pressió de les masses, el pas del carrer Bornholmer Straße de Berlín va aixecar la barrera, i la resta de passos van anar obrint en cadena. En ser això retransmès per televisió en directe, encara més ciutadans orientals van sortir al carrer i es van dirigir a les fronteres.
  • El matí del 10 de novembre de 1989 quantitats ingents de persones seguien travessant la frontera, ara ja sense control.-