Coach Carter és una pel·lícula basada en fets reals, dirigida per Thomas Carter i estrenada el 2005.

És la història d’un entrenador que pretén educar als seus jugadors mitjançant la pràctica i competició del bàsquet. A l’institut de Richmond, un barri nord-americà de classe social baixa, es barregen joves de diferents races i cultures. Allà les expectatives de futur més probables són la presó o la vida al carrer.

Ken Carter entrena als seus jugadors exigint-los un gran esforç físic per jugar bé i guanyar, però alhora implanta unes normes i una disciplina que afecta directament als estudis. Carter vol aconsegui que tots els seus jugadors tinguin uns mínims estudis que els pugui garantir alguna sortida o el pas a la universitat. Per aquesta raó pren mesures bastant extremes que posen a tota la gent que l’envolta en contra (alumnes, professors, pares i directius).

Aquesta pel·lícula aprofundeix en el tema de valors esportius, perquè es tracta d’una història de bàsquet que és una història d’educació en valors per a la vida. Mostra com el treball en equip és fonamental tant per guanyar partits com per aconseguir els objectius educatius.

Aquesta pel·lícula aprofundeix en temes com:

  • Vigència i/o actualitat: La majoria de les escoles i instituts troben a faltar el respecte, la disciplina, la voluntat i la responsabilitat dels estudiants. Això es deu a la poca educació dels valors, tasca que no ha de ser assumida només per l’escola, sinó també pels pares, pels mitjans de comunicació i per la societat en general.
  • Aprofundiment: Aprofundeix de la manca de valors personals que poden derivar a: l’avortament, les drogues, la integració racial, les expectatives de futur dels joves.
  • Aplicabilitat: L’entrenador vol transmetre als jugadors l’actitud de voler aprendre per voler millorar i poder guanyar. Guanyar partits i guanyar a la vida. 
  • Originalitat: És original, per poc freqüent, que l’entrenador exigeixi signar un contracte a cada jugador per formar part de l’equip. Un contracte on el jugador es compromet a entrenar i a estudiar per aprovar el curs.
Valors clau