A les classes de física, hem treballat la generació d’energia elèctrica. Aquesta consisteix a transformar alguna classe d’energia en energia elèctrica. Cadascú de la classe ha treballat una energia i l’ha explicat a la resta de la classe. Jo he preparat una infografia de l’energia nuclear i a continuació us explicaré el que he après:

L’energia tèrmica nuclear és l’energia que sorgeix de partícules que formen el nucli dels àtoms de cada element i que s’obté en modificar aquests nuclis a partir de reaccions nuclears.

El Big Bang va ser una gran explosió d’una massa compacta d’energia i matèria que va donar l’univers fa molts milions d’anys. L’urani és un element natural que se suposa que és un producte de la desintegració d’elements amb un pes atòmic més alt, que poden haver estat presents en la Terra o en qualsevol altra part de l’univers i que s’haurien format en processos estel·lars com l’explosió de supernoves o el mateix Big Bang.

La central nuclear està formada per tres circuits: el primari (el reactor), el de vapor (generador de vapor i turbina) i el de refrigeració (torre de refrigeració i condensador.

Resultat d'imatges per a "central nuclear"

El reactor porta l’energia despresa en el nucli del reactor a un intercanvi de calor, on es genera el vapor que alimentarà a la turbina. L’aigua roman líquida en el seu pas pel reactor. El generador de vapor està a menys pressió que la del circuit primari. La turbina transforma l’energia tèrmica continguda en el vapor a pressió en energia mecànica rotatòria. L’energia es transmesa al generador a través del rotor i el vapor passa al condensador per refredar-se. El generador transforma l’energia mecànica en energia elèctrica. Uns cables envien l’energia elèctrica del generador a un transformador. Per minimitzar les pèrdues d’energia durant el transport, la tensió s’eleva des de 10 i 20 kV fins a 110 i 480 kV. Després passen per la xarxa elèctrica i per un altre transformador que baixa la potència de l’energia abans d’arribar a l’estació de transformació. Allà, la tensió del corrent elèctric es redueix fins a arribar als valors utilitzats: 220 o 380 V. Finalment la xarxa subterrània distribueix l’energia fins a les cases.