Jo per la lectura de català em vaig llegir el llibre de Momo, tot i que em vaig equivocar perque m’el vaig llegir en castella.

El llibre de Momo tracta sobre una nena pobre i abandonada que viu a un amfiteatre,  un dia fa uns amics que la ajuden a fer-se una casa amb condició i alguns es queden allà per cuidar d’ella. Tot va bé fins a que arriben a la ciutat el homes grisos, que són un grup de gent que els i posa en el cap a totom que han de treballar per estalviar temps, i d’aquest amanera els homes grisos, que s’aprofitaven dels ciutadans, tenien més temps de vida.

En el moment en el que apareixen els homes grisos la ciutat es comença a tornar molt amargada (ningú tenia temps per res perquè totom estava sempre treballant.

La momo s’adona del que passa i avisa a tots els seus amics per fer una manifestació que tractava en posar la veritat sobre els homes grisos i els “estalvis” del temps. Ningú els va fer cas però els homes grisos es van adonar i van capturar a tots els nens menys la Momo, que s’escapa amb una tortuga màgica i arriben a la casa del mestre hora, on es refugia dels homes grisos.

Un any després la Momo torna a la ciutat pro els que eren els seus amics ja no eren com abans. La Momo torna amb el mestre Hora però els homes grisos s’adonen i la segueixen. El mestre Hora para el temps i tot es queda inmòbil menys la tortuga, els homes grisos, i la Momo, ja que portava una rosa especial que feia poder moure’s, i el mestre li encomana la misió de terminar amb els homes grisos. En aquell moment els homes grisos surten corrents per agafar mes previsions de vida però la porta on estaven està tancada, i, com el temps està parat, no es por moure res. Al final la Momo aconsegueix exterminar als homes grisos i a les seves previsions i tot torna a ser com abans, tot sense preses.