Durant la situació d’aprenentatge del còmic vam estar construint un electroimant, un motor de corrent continua i vam representar l’experiment d’Oersted.

Aquest treball el vam fer en parelles de grup i jo vaig anar amb l’Eric.

ELECTROIMANT

Un cable de 3 mm s’enrolava per una base de cilindre on es posava al mig uns claus de ferro. Quan es donava electricitat al cable funcionava com un imant i els claus de ferro servien per fortificar el camp magnètic.

Document

MOTOR DE CORRENT CONTINUA

El motor de corrent consistia en un electroimant posat a una base de fusta de forma que pogués girar i dos imants als costats de la base

A l’imant se li donava i deixava de donar corren perquè fos atret pels imants dels costats i quan ja estaven a punt d’arribar es desconnectava el corrent fent girar l’imant per inèrcia i al haver passat l’imant es connectava el corrent un altre cop però del sentit contrari.

Nosaltres  vam tindre problemes amb el motor de corrent continua ja que de sobte va desaparèixer ja no passava el corrent i en el segon intent el Marc ens va donar una base per l’electroimant incorrecta.

Document

L’EXPERIMENT D’OERSTED

Oersted va descobrir per casualitat que al posar un cable en el que passés corrent si el posaves sobre una brúixola, que aquesta girava 95 graus. A partir d’aquest fet es va plantejar una pregunta que va ser ¿si l’electricitat crea camps magnètics els camps magnètics poden crear electricitat?

Video