Els personatges a la història estan ben definits i actuen tal com els han definit, és a dir, no et sorprenen.

Els personatges secundaris ajuden a fer que la història sigui coherent perquè enllacen els diferents fets que es van donant.

El gènere del llibre comença sent bàsicament de misteri però quan se’ns presenta a l’Ingrid i la Sònia amb una cursa, l’acció comença a aparèixer. Al final del llibre el misteri desapareix totalment quan comença la batalla final fent així que l’acció sigui l’única protagonista.

Parlant del tema podríem dir que són bàsicament l’odi i el desig de venjança que tenen els mussols contra la ciutat. També un dels més importants és la valentia dels protagonistes per enfrontar-se als mussols i desactivar la bomba de goma-2.

Com a principal tema secundari se’ns dona l’amor, amb la Sònia, que li agrada un noi i durant alguns capítols ens el va descrivint lleument.

La trama està ben pensada; per una banda hi ha una organització, anomenada Mussols, que recluta a gent sense futur i amb desitjos de venjança per detonar explosius sota l’estadi i, d’altra banda hi ha una associació, anomenada Corders, també subterrània, de gent amb les mateixes condicions, que volen ajudar a la gent com ells i que no guarden rancor contra la ciutat. Els corders hauran d’enfrontar-se als mussols per evitar l’explosió.

En canvi la part de la trama més secundària no és tan lògica; algunes d’aquestes parts només són per relacionar els trets de la història tot i que de vegades no tenen sentit. Per exemple en el cas de l’Anna l’ataquen només perquè l’Ingrid i la Sònia es decideixin a investigar per la seva banda, introduint així a dos dels personatges principals a la història.

Aquest llibre es situa en una epoca sense citar però es dona per suposat que és l’actual. La Història passa als carrers de Barcelona, a Montjuïc i al clavegueram de Barcelona.

Opinió:

El gènere d’aquest llibre d’acció i misteri m’ha fascinat, ja que trobo que la temàtica encaixa molt amb mi. A part trobo molt interessant que el llibre expliqui diferents històries que després es creuen i sobretot el detall dels textos en cursiva, que fa pensar que hi fan allà, i intentes trobar el sentit.

Aquest llibre compleix molt bé la part del gènere de misteri, ja que enganxa al lector, sigui molt aficionat als llibres o no (com jo), a seguir llegint.

L’unica part que no m’ha acabat d’agradar son les conexions sense sentit que fa l’autor per lligar l’história i crec qu potser hauría d’haber fet una explicació tot i ser molt enrevesada. Puc posar l’eixemple de l’Anna que l’ataquen sense sentit o el mapa que es troben del clavegueram.

Recomano molt aquest llibre, ja que és molt interessant i no té un vocabulari massa difícil pel qual el fa per quasi tots els públics.