Cada cop més refugiats intenten travessar les fronteres per a arribar a Europa però la dificultat és molt gran i moren moltes persones les quals es podrien haver salvat. Un dels motius pels quals passa això és perquè als seus països natals els refugiats són discriminats i maltractats (sobretot en cas de les dones), en el cas de Síria també fugen la guerra civil i altres volen canviar d’aires en veure que el seu país no prospera.

Per altra banda Hongria ha aixecat una barrera de 3,50 metres i 150 mil kilòmetres de cara a Sèrbia per tal que els refugiats no passin, però aquests troben maneres de creuar-la (bordejant aquesta tanca o pagant a màfies), però així i tot frena una mica l’entrada d’aquests. Quan els refugiats entren a Hongria la majoria són reportats als seus països i els pocs escapen abandonen tot el que porten per no ser detectats. Aquesta ruta que creua des de Turquia fins a la Unió Europea passant per Grècia i Bulgària l’han creuat 310 mil persones durant aquest any.

 

Per altra banda trobem una altra ruta molt més perillosa des de Líbia fins a Itàlia que la creuen africans de diferents països amb pasteres que els donen les màfies enganyant-los i deixant-los en mig del mar fent actuar a metges sense fronteres, open hands i més organitzacions que s’acosten a les costes libianes per a salvar-los. Durant aquest any 120 mil persones han fet aquesta ruta.

Els refugiats són persones normals (amb estudis, carreres…) que fugen de la injustícia buscant una vida millor i per això haurien de tindre drets perquè tot fos més fàcil per ells.