Al final de la situació d’aprenentatge 304 identitats hem vist la pel·lícula “Tomboy”, una pel·lícula francesa feta per la directora Céline Sciamma.

Aquesta pel·lícula tracta sobre una família que es trasllada de casa Cap a un altre barri, on Laure, la noia protagonista de 10 anys, es fa passar per noi amb els amics que fa allà.

Al principi de la pel·lícula, la directora oculta el seu gènere, fent pensar als espectadors que és un noi a causa del seu cabell curt i la rova que porta. Això es contradiu amb característiques que té Laure en la inseguretat que té a l’hora de fingir que era una noia, la sensació de que és molt calmada, els gustos que té, la manera amb la que es porta amb la seva germana…

Crec que la Laure no està jugat, sinó que està expressant uns canvis a la seva identitat, que poden marcar per sempre la seva manera de ser. Crec que la identitat sempre està en construcció, i sobretot quan ets petit, ja que encara no tens res clar i depen de l’entorn el que definirà la teva identitat. De vegades necessitem canviar la nostra manera de ser per adaptar-nos a un altre grup social, com en el cas de la Laure.

Per altre banda la mare de la Laure és una mica clàssica, ja que no accepta el que a la Laure li està passant i ignora la inseguretat i els canvis d’identitat que ella està passant i resol el problema d’una manera en la que la Laure surt afectada, però tot i així ho fà pel bé de la seva filla, ja que no hi havia una altre manera.

Crec que els amics no haurien de tractar a una persona depenent de si es noi o noia i crec que la colla on la Laure es va fer passar per noi s’ho pren molt malament fins al puntr d’umillar a la seva amiga.

LGTVI (sigles per definir “lesvianes, gays, travestis, bisecsuals e interecsuals) és un moviment nascut als anys 60 que lluita contra la discriminació.